dijous, 27 de setembre del 2007

Defensem la sanitat pública!

Contra la privatització del laboratori de l’Hospital de Terrassa

Davant el projecte presentat d’externalització i privatització del Servei d’Anàlisis Clíniques (laboratori) de l’Hospital de Terrassa, que passaria a estar gestionat per l’empresa privada Grup Mútua de Terrassa, l’agrupació local del PSUC-viu de Terrassa vol manifestar,

- Que la sanitat és un dels drets fonamentals més importants que tenim els ciutadans i les ciutadanes, i que per tant les instituicions han de vetllar perque aquest dret sigui efectiu i real per tothom de la forma més justa i eficaç possible, tenint a les persones i el seu benestar com a objectiu principal, i que per tant, és de rebuig que l’objectiu de la sanitat fos l’obtenció empresarial de beneficis. Per tot això, la sanitat ha de ser un dret efectiu, de gestió pública, gratuita i de qualitat per tothom. En cap cas un negoci.

- Ens oposem al projecte anomenat “document marc sobre els aspectes bàsics del projece de laboratori en xarxa entre el Consorci Sanitari de Terrassa i la Mútua de Terrassa”. Amb aquesta absorció la sanitat pública a la nostra comarca, pagada i aprofitada per la ciutadania, sortiria greument malmesa, perdent diners públics i perdent l’atenció necessària als pacients. Òbviament, aquesta operació si que beneficiaria als gestors del Grup Mútua de Terrassa.

- Exigim a l’Ajuntament de Terrassa i a la Generalitat de Catalunya que aturi aquesta operació de privatització, que defensi tots els llocs de treball del laboratori i que dediqui més i millors esforços en la millora de la sanitat i dels serveis públics.

- Donem suport i agraïm la informació donada i la ferma oposició al projecte de privatització de part de la nostra sanitat pública que col·lectius de la ciutat, com els treballadors i treballadores del laboratori, la secció sindical de CC.OO. a l’Hospital de Terrassa o la Federació d’Associacions de Veïns de Terrassa, han mostrat. De la mateixa manera, recolzem la recent creada plataforma d’oposició al projecte i les accions que decideixi realitzar.