dilluns, 17 de setembre del 2007

Llibertat per als Cinc!

Sap la ciutadania de Terrassa que hi han cinc cubans empresonats als Estats Units per lluitar contra el terrorisme?

Cuba fa més de 45 anys que rep agressions i amenaces de tota mena per part dels EE.UU. i dels grups d’ultradreta anticubans radicats a Miami. Són ja 3478 morts i 2099 ferits, així com perjudicis economics elevadíssims. El poble cubà té tot el dret a defensar-se davant d’aquesta amenaça constant. La missió de Gerardo, Antonio, Ramón, Fernando i René era observar i escoltar els grups terroristes de Miami, per evitar més atemptats contra la població cubana i els seus interessos. Ni eren espies, ni atemptaren en cap moment contra la seguretat dels EE.UU., segons va quedar demostrat en el primer judici que es va celebrar a la ciutat de Miami l’any 2000.

La situació actual és que un Tribunal de tres jutges, nomenats pel Ple del Tribunal d’Apel·lacions de l’Onzè Circuit d’Atlanta, Georgia, revoca les condemnes i ordena un nou judici (9-8-2005). El Ple del Tribunal ratifica el judici fet a Miami, rebutja la sol·licitud d’un nou judici i retorna al Tribunal dels tres jutges l’anàlisi de la resta de càrrecs (9-8-2006). Té lloc a la Cort de l’11è Circuit d’Apel·lacions d’Atlanta l’Audiència oral pels 5 cubans. Durant el llarg temps de l’amanyat procés el Govern va admetre que el seu veritable propòsit era protegir als grups terroristes anticubans que operen amb total impunitat des de Miami i castigar als que lluiten contra ells (20-8-2007).

El passat 12 de setembre aquests cinc homes iniciaren el seu dècim any a la presó acusats de crims que no han comès, només pel fet d’intentar preservar Cuba d’accions terroristes. Des del 12 de setembre fins el 8 d’octubre hi hauran jornades a tot el planeta de solidaritat amb els 5, per reclamar la seva llibertat. El 12 de setembre va haver-hi una concentració a la Plaça Sant Jaume de Barcelona, convocada per la plataforma Defensem Cuba, la qual estava enmarcada en aquesta campanya internacional, i en la que nosaltres ens hi adherim.

Més informació a:

http://www.libertadparaloscinco.org.es/

Casal de l’Amistat Catalano-Cubana de Terrassa