dilluns, 7 de maig del 2007

Cicle de Cinema Republicà a Terrassa

II CICLE DE CINEMA DOCUMENTAL

II REPUBLICA I REPRESSIÓ FRANQUISTA

L’any passat vam iniciar el primer cicle de cinema documental sobre una part de la historia que ens ha estat vedada i silenciada durant molts anys. El nostre objectiu va ser trencar aquest silenci i obrir el debat a la ciutadania de Terrassa aprofitant el ressò que van tenir els actes de commemoració de la proclamació de la II República i de l’inici de la guerra civil. L’èxit del primer cicle ens ha portat a organitzar el segon per continuar la difusió d’aquests treballs d’investigació històrica i memòria oral que queden fora dels circuits comercials.

PROGRAMACIÓ

Dia 8 de maig a les 21 h RAVENSBRUCK, L’INFERN DE LES DONES.

Contarem amb la presencia d’un dels seus directors: Ricard Belis

Un dels camps de concentració nazi menys coneguts potser perquè va ser destinat majoritàriament a l’explotació i extermini de dones, les eternes oblidades de la historia. Obligades a treballar en condicions infrahumanes, juntament amb els seus fills, i exterminades en cameres de gas o utilitzades per fer experiments mèdics. Una de les supervivents va ser Neus Català, una republicana catalana que dóna el seu testimoni al documental.

Dia 15 de maig a les 21h UNA INMENSA PRISION
Amb la presencia del seu director Guillermo Carnero

El franquisme va pretendre eliminar les idees eliminant les persones que les defensaven. Però, les persones només son el portaveu de les idees, el vehicle que les transmet. Malgrat els milers de víctimes del franquisme, les idees perduraran. Aquest documental pretén acostar-nos, des d’un punt de vista humà, a qui amb dignitat van patir aquelles terribles situacions.

Dia 22 de maig a les 21h LA GUERRILLA DE LA MEMORIA

“La guerra ha terminado, Burgos primero de abril de 1939. El Generalisimo Franco”. No era veritat. Va quedar gent disposada a negar-ho i seguir resistint el feixisme. Homes i dones que van marxar a les muntanyes per seguir lluitant contra Franco. Molts ho van pagar amb la vida, però van ser l’esperança durant els durs anys de repressió, en els temps grisos de la postguerra espanyola.

Totes les sessions es faran al cinema Club Catalunya, C/ Sant Pere, 9

Organitza: Associació de Terrassa per la Tercera República
http://associaciotercerarepublica.terrassa.net/