dimarts, 22 de maig del 2007

Manifest per la Pau

Davant la creixent violència en el nostre món que s’expressa en la conculcació dels drets més elementals a països abocats a la misèria i la desesperança en els genocidis de pobles sencers, en el terrorisme independentment de la seva naturalesa o en guerres “preventives“ promogudes per algunes potències al marge de la legalitat internacional és important l’esforç de l’Estat quant a afavorir les iniciatives de pau i aprofundir-hi a tots nivells, però pensem que l’Estat el formem les persones i, en conseqüència, no volem ni podem quedar-ne al marge, sinó al contrari, volem donar-hi tot el nostre suport per tal d’aconseguir una pau duradora en un futur proper

Avui nosaltres ciutadans veïns de Terrassa, més enllà de les consignes polítiques i dels interessos partidistes, AFIRMEM que la Pau no sols és l'absència de conflictes, sinó que també requereix un procés positiu, dinàmic i participatiu què es promogui el diàleg i se solucionin els conflictes en un esperit d'entesa i cooperació mutus.

La Pau no és únicament l'absència de guerres sinó que està íntimament lligada amb la garantia i el compromís d'un sistema més just, on prevalguin la igualtat d'oportunitats, la democràcia, el respecte dels drets humans i la satisfacció de les necessitats bàsiques tant materials com immaterials.

Nosaltres ciutadans veïns de Terrassa AFIRMEM que tots els éssers humans tenim un mateix origen; per això, malgrat les diferents ideologies mereixem ser tractats de la mateixa manera, acceptant les diferències de cadascú com a part de la diversitat de la vida. Volem aconseguir, a partir d'això, una societat tolerant que tingui, com a objectiu comú, integrar cada individu com un ésser únic i irrepetible, amb els seus sentiments, els seus pensaments, les seves virtuts i els seus defectes; i que aquest pugui ser capaç de manifestar-los lliurement, malgrat que difereixin d’altres opinions, i així concretar la nostra meta: viure en pau.

Nosaltres ciutadans veïns de Terrassa AFIRMEM que, enfront del terrorisme volem que ens representi una sola veu, la legitimada per les nostres institucions democràtiques. Mai va importar el moment polític, ni els interessos de partit, ni qui fos la víctima, perquè vam entendre sempre que víctimes del terrorisme som tots i vam entendre sempre el significat real de la paraula democràcia. Trencar aquesta cultura, siguin quins siguin els arguments, és donar un baló d'oxigen que no mereixen els terroristes.

Nosaltres ciutadans veïns de Terrassa AFIRMEM que sempre hem donat suport al diàleg per resoldre el conflicte i les iniciatives que persegueixin la pau. Sigui del color que sigui el govern de l’Estat, no només té el dret i l'aval, sinó també l'obligació de buscar solucions que posin fi al terrorisme. El contrari ens fa febles i vulnerables, a tots els ciutadans de l’Estat, enfront del terrorisme.

Aquest Manifest ha estat confeccionat amb el suport de:

FAVT - PSC - ICV - EUiA - ERC - CiU - CCOO - UGT - PSUC-viu

Més informació: http://favt.terrassa.net/